Recursul formulat de Primaria Municipiului Bucuresti si Circul Globus a fost admis de Inalta Curte de Castie si Justitie

Recursul formulat de Primaria Municipiului Bucuresti si Circul Globus a fost admis de Inalta Curte de Castie si Justitie.

Inalta Curte de Castie si Justitie, Sectia Civila si de Proprietate Intelectuala a admis recursul formulat de Primaria Municipiului Bucuresti si Circul Globus (CIRC & VARIETE GLOBUS) impotriva deciziei nr.146 A din 14 februarie 2011 a Curtii de Apel Bucuresti- Sectia a III a civila si pentru cauze cu minori si familie.

Prin admiterea recursului, Inalta Curte de Casatie si Justitie a casat decizia Curtii de Apel Bucuresti si a trimis cauza spre rejudecarea apelului la aceeasi instanta.

Urmare admiterii recursului Inaltei Curti de Casatie si Justitie s-a inlaturat/desfiintat caracterul definitiv al hotararii pronuntate de Tribunalul Bucuresti prin care i s-au restituit in natura reclamantului Gheorghe Stelian cele doua terenuri: terenul in suprafata de 3029 mp, situati in Bucuresti, Aleea Circului nr. 5, Sector 2, si terenul in suprafata de 8264 mp, situat in Bucuresti, Str. Dinu Vintila, nr.12, Sector 2.

Prin aceeasi hotarare, Tribunalul Bucuresti obligase Circul Globus la plata sumei de 56.465 euro pe luna, suma ce reprezenta contravaloarea lipsei de folosinta a celor doua terenuri, incepand cu luna iunie 2007 precum si la plata cheltuielilor de judecata in valoare de 474.531,5 lei.

Prin admiterea recursului si casarea hotararii pronuntate in apel, Curtea de Apel Bucuresti va rejudeca apelul declarat de Circul Globus, urmand ca instanta sa se pronunte in urma administrarii de noi probatorii cu privire la existenta dreptului de proprietate al petentilor asupra celor doua terenuri, precum si in ceea ce priveste legalitatea si temeinicia sumelor stabilite de Tribunalul Bucuresti cu titlu de lipsa de folosinta si cheltuieli de judecata.

Tot ca urmare a hotararii Inaltei Curti, plata despagubirilor solicitate de catre Gheorghe Stelian a fost suspendata pana la rejudecarea apelului.

De asemenea, mentionam ca Primaria Municipiului Bucuresti a initiat o alta actiune in constatare a nulitatii absolute a titlurilor de proprietate dobandite de Gheorghe Stelian prin intermediul legii 18/1991 care se afla pe rolul Tribunalului Bucuresti (dosarele nr. 55662/3/2011 si 54998/3/2011.

Terenurile au facut obiectul legii 18/1991, lege in baza careia Primaria Sectorului 2 Bucuresti a propus, iar Prefectura Municipiului Bucuresti a emis un titlu de proprietate asupra celor doua imobile mentionate mai sus. Ulterior aceste imobile au facut obiectul unor contracte de vanzare cumparare. Obiectul cauzei il reprezinta actiunea in revendicare formulata impotriva Cirului Globus de actualii titulari ai dreptului de proprietate.

Categorii: CIRCURI | Etichete: , , , , , | 1 comentariu

Navigare în articol

Un gând despre „Recursul formulat de Primaria Municipiului Bucuresti si Circul Globus a fost admis de Inalta Curte de Castie si Justitie

  1. o hotarare inteleapta cea a Inaltei Curte de Casatie si Justitie. felicitari, Globus!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: