Eillen Verdiek si Al Saheel sau revolutionarea Circului in Lumea Araba

Al Saheel este un spectacol de circ cu extraordinare numere ecvestre , unicat atat in Orientul Mijlociu dar mai ales in lumea intreaga. Numele „saheel” este cuvântul arab pentru a descrie  celebrul, nu-I asa, nechezat de cal. Spectacolele circului Al Saheel din Dubai  au fost concepute, create, şi  produse de Eileen Verdieck, o extraordinara femeie manager, un om cu adevarat vizionar atat in ceea ce priveste arta circului ecvestru cat si a cresterii si comercializarii cailor de rasa araba.

Eileen Verdieck intr-un grup de prieteni

Ideea de a avea un spectacol de circ  ecvestru permanent i-a venit Eileenei Verdiek in anii 1980.  Proiectul grandios si inedit urma sa se desfasoare in Egipt. Proiectul doamnei Eileen Verdiek urma sa relanseze, prin spectacolele ecvestre si nu numai, rasa cabalina araba. Din pacate, din cauza situatiei politice din Egipt, proiectul este abandonat.

In 2003, Eileen Verdieck  s-a stabilit în Dubai, în Emiratele Arabe Unite, într-un moment  in care orasul a fost în mijlocul unor planuri de dezvoltare fara precedent in scopul de a deveni  o mare atracţie turistica internationala. Conceptul de teatru ecvestru, al doamnei Eileen  a început să prinda radacini. In ciuda reticentei administratiei locale din Dubai si dupa o lunga perioada de munca asidua, in anul 2008, Eileen Verdiek reuseste sa produca, sa regizeze si sa prezinte mai multe spectacole ecvestre la diferite gale sis i evenimente din Dubai.

In 2009, Al Saheel  si-a deschis portile intr-un chapiteaux, urmand ca ulterior sa se contruiasca un amfiteatru modern.

Impreuna cu artisti –dresori de prima marime cum ar fi Luis Miguel Santos si  Luis Valenca, Eileen Verdiek reuseste in 2009 sa impresioneze lumea araba cu spectacolul The Voice of the Horse , pentru ca in 2010, spectacolul  A Thousand and One Horse Tales , un amestec impresionant de perfectiune cabalina si armonie a calaratilor. A fost primul spectacol grandios din Lumea Araba, realizat de o extraordinar de vizionara doamna: Eileen Verdiek.

Primul spectacol al Circului Al Saheel

Primul spectacol al Circului Al Saheel

In acest moment spectacolele Circului Al Saheel sunt recunoscute in intreaga lume. Deasemenea Eileen Verdiek s-a facut cunoscuta si in cresterea, reproducerea si vanzarea cailor de rasa araba, fiind o capacitate in domeniu. Eileen Verdiek este inca un exemplu al suprematiei femeii intr-o lume eminamente patriarhala. Si la noi, doamna Brandusa Novac, director, regizor, scenarist si scenograf al Circului&Variete Globus Bucuresti, a dovedit prin distinctiile primate de Circul nostru in ultimii ani, ca a revolutionat arta circului romanesc.

Categorii: ACROBATI, ANIMALE ARTISTE, CIRCURI, DRESURI, ISTORIA CIRCULUI | Etichete: , , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: