VIDEO: Paine, Sare, Palinca si „Destinul Dacilor” pentru Cirque du Soleil

Nu mai este o noutate pentru nimeni ca Cirque du Soleil se afla in Romania intr-un turneu „Saltimbanco”, de astazi (miercuri) pana duminica. Iata ce nu era in programul artistilor canadieni, dar s-a infaptuit datorita managerului Circ & Variete Globus, Brindusa Novac: Cateva zeci dintre artiştii Cirque du Soleil au fost invitati la Circ & Variete Globus, la spectacolul „Destinul Dacilor” pentru a ramane cu gurile cascate si pentru a aplauda frenetic performanta romanilor, ceea ce s-a si intamplat.

Artistii Cirque du Soleil intampinati la Circul Globus

Artistii Cirque du Soleil intampinati la Circul Globus cu paine, sare si palinca

Sunt un mare admirator al artei circului si am avut si sansa de a vedea spectacole ale multor circuri si trupe renumite in lume. Unul dintre ele a fost chiar „Saltimbanco”, la care am fost spectator la Montreal. Nu este un spectacol nou, dar ramane unul grandios si, fireste, bine ambalat, asa cum sunt toate cele ale Cirque du Soleil. Am fost spectator si la „Destinul Dacilor” de la Circul Globus. Nu numai o singura data. L-am vazut, cu mare placere, si la Festivalul FIAC de anul trecut si seara trecuta. Nu este cu nimic mai prejos decat „Saltimbanco”, iar, in plus, este potrivit pentru intreaga familie, deopotriva pentru adolescenti, parinti si copii.

„Destinul Dacilor” si-a meritat, cu prisosinta,  Leul de Aur de la FIAC. Este un spectacol complex, sincretic, cu glamour, o expunere arominioasa a diferitelor numere de circ, muzica si dans care se combina firesc pe verticala si orizontala. Istoria dacilor este o tema care pare rigida la prima vedere, dar viziunea regizoarala a Brindusei Novac transforma dramatic intregul spectacol intr-o majesuoasa poveste plina de patos si umor. Astfel, cine vede „Destinul Dacilor” intelege si retine, intr-o maniera simpla, organica, caracterul unei natii, cu bune si rele, vitejia si cumsecadenia dacilor, incercarile prin care ne-a purtat istoria de-a lungul unei perioade de timp.

Destinul Dacilor la Circul Globus

Destinul Dacilor la Circul Globus

Intorcandu-ne la invitatia facuta artistilor Cirque du Soleil de catre managerul Brindusa Novac si primarul Capitalei, Sorin Oprescu, cele cateva zeci de artisti canadieni au fost primiti traditional romaneste, cu paine, sare si palinca, la intrarea in circ, si au fost urmati de Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, mandru de talentatii nostri artisti si curios de reactia celor de la Cirque du Soleil. Impreuna, au urmarit spectacolul mult-premiat, alaturi de Excelenta Sa, ambasadorul Canadei in Romania, Dl. Philippe Beaulne, directorul Circului, Brindusa Novac, jurnalisti si vedete romanesti si copiii de la casele de copii din Capitala.

Brindusa Novac, Sorin Oprescu si Philippe Beaulne la Circul Globus

Brindusa Novac, Sorin Oprescu si Philippe Beaulne la Circul Globus


Iata cum au fost intampinati artistii de la Cirque du Soleil la Circul Globus!

Recomand „Destinul Dacilor” tuturor celor care vor doua ore de fericire! Informatii despre spectacolele Circ & Variete Globus pe http://www.circulglobus.ro

Reclame
Categorii: ACROBATI, ANIMALE ARTISTE, CIRCUL GLOBUS, CIRCURI, CLOVNI, DRESURI, EVENIMENTE, MAGICIENI, SPECTACOLE, TRUPE | Etichete: , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: